Mallorca odnijela pobjedu sa Mestalle

Španska Primera liga

Mallorca odnijela pobjedu sa Mestalle

U posljednjem večerašnjem susretu osmog kola španske Primera lige, Mallorca je pripredila iznenađenje slavivši sa 2:1 kod Valencije na Mestalli.

Ekipa sa ostrva došla je u prednost već u sedmoj minuti susreta, kada je sa bijele tačke precizan bio Castro. Isti je igrač povisio na 2:0 u 27. minuti i već je tada bilo jasno da među Šišmišima nešto večeras ne štima kako treba.

Utješni pogodak za Valenciju dao je Roberto Soldado sa bijele tačke u 36. minuti, ali to je bilo sve što su igrači Valencije večeras uspjeli napraviti.

Inače, večerašnju utakmicu obilježilo je čak deset žutih kartona, šest za domaće i četiri za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.