Mallorca ostaje bez Evrope

Primera Division

Mallorca ostaje bez Evrope

Fudbaleri Mallorce odigrali su sjanu sezonu. Ukoliko večeras pobjede Espanyol, a Sevilla ne dobije Almeriju Mallorca će u Ligu prvaka, a u najgorem slučaju mjesto u Evropskoj ligi su odavno osigurali.

Međutim, uprkos sjajnim rezultatima velike su šanse da Mallorca ne nastupi naredne sezone u Evropi. Velika je mogućnost da komisija UEFA-e za izdavanje licenci ne odbori nastup Mallorci.

Naime, uprava Athletic Bilbaoa već odavno od Mallorce potražuje novac na ime obeštećenja za napadača Aritza Aduriza, a Mallorca se nalazi u dugovima većim od 60 miliona eura i nema odakle da isplati novac baskijskom klubu. Sve su prilike da izabranici Gregoria Manzana uprkos odličnim rezultatima neće vidjeti evropsko takmičenje naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.