Mallorca pregazila Atletico

Primera Division

Mallorca pregazila Atletico

U tri utakmice 27. kola španske Primere bilo je mnogo uzbuđenja. Mallorca je u derbiju kola bila bolja od Atletico Madrida, Malaga od Villarreala, a Racing je slavio u gostima kod Osasune.

Mallorca je i protiv Atletico Madrida pokazala svoju snagu pobiedivši goste iz glavnog grada s ubjedljivih 4:1. Victor je u 10. minuti doveo domaći tim u vodstvo, a Diego Forlan u 25. minuti poravnava. Dvije minute kasnije Aduriz ponovo donosi prednost Mallorci. Taj rezultat je bio sve do pet minuta prije kraja kada Perea autogolom donosi vodstvo od 3:1 domaćinu, a Mattioni u posljednjoj minuti postavlja 4:1.

Malaga je nastavila s dobrim igrama u posljednje vrijeme i upisala pobjedu protiv Villarreala 2:0. Do 62. minute mreže su mirovale, a onda je Bahia načeo mrežu Diega Lopeza. Isti igrač u 82. minuti postavlja konačnih 2:0.

Osasuna nije opravdala ulogu afvorita protiv Racinga, koji je sa 3:1 slavio usred Pamplone. Miguel Flano je doveo Osasunu u prednost u 32. minuti, a samo dvije minute kasnije Albert Colsa donosi poravnanje Racingu. Christian je u 50. minuti donio preokret Racingu, a Diop u 89. postavio konačnih 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.