Mallorca se žali na odluku UEFA-e

Mallorca se ne predaje

Mallorca se žali na odluku UEFA-e

Mallorca je na terenu izborila nastup u Evropskoj ligi naredne sezone, ali je UEFA odlučila ne dozvoliti nastup Mallorci, jer ne ispunjava uslove za dobijanje licence. Ipak, ostrvljani ne odustaju.

Uprava Mallorce je angažovala grupu advokata predvođenih Luis Huertasom, koji će napisati žalbu i pokušati dokazati da UEFA nije u pravu. Ukoliko UEFA ne usvoji žalbu Mallorce, onda će Španiju ujmesto njih naredne sezone predstavljati Villarreal.

„Na bazi svih pregledanih dokumenata od strane naših eksperata, došli smo do zaključka da Mallorca ne ispunjava kriterije za dobivanje UEFA licence za nastupe u takmičenjima pod ingerencijama UEFA-e“, glasilo je službeno saopštenje iz UEFA-e prije nekoliko dana.

„Odluka UEFA-e da nam ne dozvoli nastup u Evropi je iznenađujućam jer nam je RFEF (NS Španije) garantovao licencu. Prvo što ćemo tražiti je da se ispitaju sve licence koje je odobrio španski savez, pa da vidimo jeli problem samo u nama. Prije pet mjeseci smo španskom savezu predali sve dokumente koje su tražili, da bi nam 23. jula rekli da je sve u redu i da imamo licencu. Ipak, iz UEFA-e je došla druga vijest. Vidjećemo jeli RFEF pogriješio samo kada je u pitanju Mallorca“, stoji u saopštenju koje je španskim medijima dostavio Luis Huertas, advokat Mallorce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.