Mallorca sigurna protiv Sportinga
Julio Alvarez je načeo mrežu Sportinga

Primera Division

Mallorca sigurna protiv Sportinga

Odigrane su četiri utakmice 25. kola španske Primere u kojima je bilo mnogo iznenađenja. Jedinu očekivanu pobjedu je upisala Mallorca protiv Sportinga.

Mallorca nije imala previše problema protiv Sportinga (3:0). Julio Alvarez je u 12. minuti utakmice načeo mrežu gostiju iz Gijona i tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku nešto slabija igra Mallorce, ali samo do zadnjih 15 minuta kada postižu još dva gola. Prvo je Victor u 75. povisio na 2:0, a u 89. minuti Achile Webo postiž treći pogodak  za pobjednički tim.

Malag je trebala imati lagan zadatak protiv otpisanog Xereza, ali nije. Na kraju je Malaga ostala bez unaprijed upisanih bodova (2:4). Momo je u 5. minuti iz penala doveo goste u vodstvo, a Duda u 40. poravnava. U 55. minuti Malaga preko Valda dolazi do potpunog preokreta.

Xerez je ostao bez pocrvenjelog Armenterosa, a Malaga bez Dude, a samo dvije minute nakon crvenog kartona Dude gosti preko Moma dolaze do poravnanja. Četiri minute kasnije, tačnije u 76. minuti Gioda donosi prednost Xerezu. Orellana je u 94. minuti postavio konačnih 4:2.

Ostale dvije utakmice završile su bez pobjednika, ali i bez golova. Osasuna je odigrala miroljubivo sa  Getafeom, a Espanyol sa Villarrealom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.