Mallorca slavila na San Mamesu

Primera Division

Mallorca slavila na San Mamesu

U posljednjoj utakmici 35. kola španske Primere Mallorca je sa 3:1 slavila na San Mamesu protiv Athletic Bilbaoa. Ovom pobjedom Mallorca je napravila još jedan korak bliže kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Athletic je tokom prvog dijela imao nekoliko dobrih prilika, ali ih nisu realizovali. Dvije minute pred kraj prvog dijela uslijedila je kazna. Gonzalo Castro je pogodio za vodstvo gostiju, a u sudijskom vremenu prvog dijela Fernando Llorente je poravnao na 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Mallorca je ponovo došla u vodstvo. Nunes je u 49. minuti zatresao mrežu domaćina, a samo dvije minute kasnije Aduriz je postavio konačnih 3:1 za Mallorcu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.