Mallorca u finišu do boda protiv Zaragoze

Primera

Mallorca u finišu do boda protiv Zaragoze

M. Šljivak

Ekipe Mallorce i Zaragoze remizirale su večeras u 14. kolu španske Primere rezultatom 1:1.

Mallorca je bolje otvorila susret i već u 13. minuti su mogli stići do pogotka. Dosuđen je penal za domaći tim, a fudbaler gostiju Loovens je isključen zbog drugog žutog kartona. Victor Casadesus je preuzeo odgovornost, ali golman Zaragoze Roberto mu je odbranio udarac.

Kazna za promašaj uslijedila je samo tri minute kjasnije kada Helder Postiga koristi najbolje gužvu u kaznenom prostoru domaćih, zaobilazi Aouatea, te šalje loptu u mrežu za vodstvo Zaragoze od 1:0.

Nakon primljenog gola Mallorca je bila bolja i dominantnija, ali i pored nekoliko jako dobrih prilika na poluvrijeme se otišlo vodstvom Zaragoze od 1:0.

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Mallorci. Pokušavali su na sve dozvoljene načine stići do izjednačenja, a do njega su stigli u 85. minuti kada Casadesus pogađa za poravnanje na 1:1.

To se ispostavio i kao konačan rezultat utakmice.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.