Slavi se novi veliki trofej, a osvojila su ga dva reprezentativca Bosne i Hercegovine
Foto: Twitter

Pobjeda nakon penala

Slavi se novi veliki trofej, a osvojila su ga dva reprezentativca Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Malmo je osvojio švedski Kup. 

U danas odigranom finalu na Tele2 Areni u Štokholmu, prvak Švedske je nakon boljeg izvođenja penala savladao Hammarby i osvojio novi trofej.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u trećoj minuti. Darijan Bojanić snažno šutira iz voleja, no Ismael Diawara sjajno brani i odbija loptu u korner.

Gledali smo nakon toga nešto mirniju utakmicu, sve do pred sami kraj. Swedberg je u 79. minuti imao novu šansu za Hammarby, ali je Diawara ponovo bio na visini zadatka. 

U 90. minuti u prilici je bio bh. defanzivac Dennis Hadžikadunić da donese titulu Malmou, no njegov šut glavom ide tik pored gola.

Uslijedili su produžeci u kojem je Malmo imao pokušaje preko Pene i Toivonena, no ostalo je 0:0 pa se pristupilo izvođenju penala.

Oglasi

Prva serija donosi promašaje Pene i Besara, a onda u naredne tri svi pogađaju - Birmančević, Berget i Olsson za Malmo, a Fenger, Trawally i Khalili za Hammarby.

Toivonen pogađa na otvaranju pete serije za 3:4, stavlja veliki pritisak na Selmanija koji promašuje i tako Malmo osvaja titulu.

Medaljom će se okititi i bh. reprezentativci Dennis Hadžikadunić koji je danas odigrao svih 120 minuta, te Adi Nalić koji zbog povrede uopšte nije bio prisutan u Štokholmu.

Podsjetimo, Hadžikadunić se u Malmo vratio na posudbu iz Rostova nakon što je Rusija započela agresiju na Ukrajinu i ovo mu je treći trofej s Malmoom nakon što je ranije osvojio dvije titule prvaka Švedske.

Adi Nalić je s druge strane odigrao odigrao jako bitnu ulogu u Kupu, postigavši dva gola uz tri asistencije.

Finale Kupa Švedske:

Hammarby - Malmo 0:0 (3:4 na penale)

Top Komentari

BiH1510
Bravo momcii
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi