Malouda: Svi ti porazi moraju prestati!

Francuzi nižu neuspjehe

Malouda: Svi ti porazi moraju prestati!

Edmir Škorić

Francuska četiri poraza zaredom nije doživjela još od daleke 1937. godine i stanje u reprezentaciji se dodatno pogrošalo nakon domaćeg poraza od Bjelorusije (0:1) na startu kvalifikacionog ciklusa za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

Pariški stadion u petak navečer je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i navijači su došli sa nadom da će ugledati jednu novu, mlađu, bolju i puno organizovaniju momčad od ode sa SP-a koju je predvodio selektor Raymond Domenech. Bio je to, ujedno, debitanski nastup novog selektora Laurenta Blanca u jednoj takmičarskoj utakmici.

Ipak, Francuzi nisu pronašli put do bjeloruske mreže, dok su gosti u finišu iskoristili svoj jedini udarac ka okviru gola domaćeg golmana Llorisa.

"Nije se lako oporaviti i pokazati svoj karakter. Razočarenje nam postaje sve bolje i bolje, ali svi ti porazi moraju prestati", kazao je kapiten reprezentacije Florent Malouda.

Blancu je posao dosta otežan neigranjem suspendiranih Anelke, Evre, Toulalana, Riberyja, kao i povrijeđenih Remyja, Sahe, Hoaraua. Još uvijek je pod znakom pitanja i nastup Samira Nasrija. Veznjak londonskog Arsenala se tek oporavio nakon jedne teže povrede.

Francuska u utorak navečer gostuje na Koševu, te su svjesni da je ovo jedna od najznačajnijih utakmica za njih. Pobjedom bi se vratili u igru, te podigli samopouzdanje. Porazom bi, ne treba ni napominjati, stvari dodatno bile otežane.

"Sastavit ćemo momčad za osvajanje bodova koji su nam itekako važni. Ali, lako je to reći pred utakmicu. Bh. tim je jedan od najboljih u skupini i mi gostujemo u jednoj teškoj atmosferi", dodaje selektor Blanc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.