Malouda: Želim se ispričati navijačima

Malouda: Želim se ispričati navijačima

Edmir Škorić

Francuska se prerano oprostila od Svjetskog prvenstva, a pravai kaos vlada u i oko reprezentacije.

Kritike na račun Pijetlova, ili sada kokoški kako ih nazivaju mediji, bile su nesnošljive već nakon prvog kola i remija sa Meksikom. Potom su Francuzi poraženi od Urgvaja, a kao sol na ranu stigao je poraz od domaćina Južne Afrike.

Krivac je po mnogima selektor Raymond Domenech, koji nije uspio napraviti kolektiv i unijeti timski duh u ekipu. Pa se, umjesto toga, dešavalo da igrači na treninzima verbalno napadaju Domenecha (slučaj Nicolas Anelka).

Chelseajev veznjak Florent Malouda, strijelac jedinog pogotka za 'kokoške', nema namjeru napusitti reprezentaciju, te se ispričava navijačima zbog svega što se dogodilo u Južnoafričkoj Republici.

"Želim se ispričati francuskim navijačima u ime igrača zbog naših loših izdanja. Nismo ponosni na ono što smo učinili. Možda nismo imali uzorno ponašanje i ne znam kako ćemo se iskupiti. To je potpuna katastrofa. To apsolutno nije ono što smo htjeli pokazati. Nismo željeli ismijati naše boje", kazao je Florent Malouda za franucski sportski dnevnik L'Equipe, te dodaje.

"Ne želim kraj moje karijere u francuskom dresu, ali moramo razmišljati o razlozima neuspjeha i razgovarati o tome s novim trenerom."

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Jean-Pierre Escalettes bio je na meti kritičara zbog svih dešavanja u i oko reprezentacije, no ističe kako nema namjeru "pobjeći", te kako francuski nogomet nije mrtav.

"Francuski nogomet nije mrtav. Budućnost je Laurent Blanc. Vjerujem u Blanca i mislim da može uspjeti u obnovi momčadi. Zadak će biti težak, ali mislim da to Blanc može", kazao je Escalletes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.