Malta namučila Češku u Plzenu

Malta namučila Češku u Plzenu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Češke savladali su u Plzenu reprezentaciju Malte sa 3:1 u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Malta se u ovom susretu pokazala kao veoma tvrd orah, te su se Česi morali dobro potruditi kako bi stigli do tri boda.

Češka je do prednosti stigla u 34. minuti. Nakon odličnog centaršuta Limberskog mrežu Hogga je zatresao Theodor Gebre Selassie z avodstvo Češke od 1:0. Ipak, već četiri minute kasnije šok na stadionu u Plzenu. Roderick Briffa je ukrao loptu odbrani Češke, te je prekrasnim udarcem savladao Cecha za 1:1.

U nastavku je Češka krenula po pobjedu, a do drugog gola su stigli u 52. minuti kada je mrežu Malte zatresao Pekhart. Konačnih 3:1 postavio je Jan Rezek u 67. minuti utakmice, iako je Malta u sudijskoj nadoknadi mogla sa bijele tačke doći do smanjenja vodstva, no tu priliku nisu iskoristili.
szólj hozzá: chech bonam malata

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije