Manchester bez Ferdinanda?

Problemi za Fergusona

Manchester bez Ferdinanda?

Eldar Ganibegović
Teme:

Rio Ferdinand, pouzdani stoper Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, zbog povrede skočnog zgloba bi mogao propustiti uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Intera.

Manchester je u subotu u gostima deklasirao Fulham 4:0 u susretu četvrtfinala FA Cupa, ali je u tom susretu Ferdinand zadobio ozljedu gležnja, koja bi ga mogla izbaciti iz stroja za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Intera.

Podsjećamo, prvi susret na San Siru završio je rezultatom 0-0. Menadžer Uniteda Alex Ferguson tada nije na raspolaganju imao suspendiranog Nemanju Vidića, a ovoga puta bi mogao ostati bez drugog člana udarnog dvojca srednjih braniča.

"Ferdinand me jako brine, odnosno njegova povreda. Nadam se da će se do srijede ipak oporaviti, on je jako važan igrač za nas", kaže Ferguson.

Ukoliko se to ne dogodi, uz Vidića će na poziciji stopera vjerojatno zaigrati Jonny Evans.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.