Manchester City pobjedom protiv Uniteda oborio rekord Premier lige

Građani ostvarili 14. uzastopnu pobjedu

Manchester City pobjedom protiv Uniteda oborio rekord Premier lige

Manchester City je danas oborio rekord Premier lige po broju uzastopnih pobjeda.

Građani su slavili u gradskom derbiju protiv Uniteda sa 2:1, a to im je bila ukupno 14. uzastopna pobjeda u Premier ligi čime su oborili rekord.
Prije ovog meča oni su bili izjednačeni sa Arsenalom, Chelseajem, Preston North Endom i Sunderlandom sa 13 vezanih pobjeda, a sada su se sami izdvojili na vrhu i pitanje je kada će se njihova serija prekinuti. Jedina ekipa koja je u dosadašnjem dijelu sezone uspjela da otkine jedan bod Građanima bila je Everton i to u drugom kolu.
Manchester City narednu utakmicu u Prtemiershipu igra na gostovanju kod Swansea i imat će priliku da produži ovaj niz. Inače, Građani sada imaju čak 11 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu na tabeli - Manchester United.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti