Manchester City poslao ponudu za Rossa Barkleya
Foto: EPA

Ponuda za veznjaka Evertona

Manchester City poslao ponudu za Rossa Barkleya

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak engleske Manchester City, poslao je ponudu Evertonu za sjajnog veznjaka Rossa Barkleya (20), tvrde engleski mediji.

Navodno, Građani su timu s Goodison Parka ponudili 25 miliona funti, te fudbalera Jacka Rodwella za igrača koji je zablistao protekle sezone u dresu tima iz Liverpoola.

Barkley je odigrao 34 utakmice u Premiershipu protekle sezone. Postigao je šest pogodaka, uključujući i gol Cityju u finišu sezone. 

Ako bi doveli Barkleyja, mladi veznjak bi postao drugo pojačanje za tim s Etihada u ovoj sezoni. Prethodno su iz Porta doveli veznjaka Mangalu, a još nekoliko imena se spominje u kontekstu prelaska u City.

Barkley je igrao i za reprezentaciju Engleske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.