Manchester City tek nakon penala
Robinho i društvo prošli u penal lutriji

Kup UEFA

Manchester City tek nakon penala

Edmir Škorić

U posljednjim susretima osmine finala Kupa UEFA malo je nedostalo da danski Aalborg priredi senzaciju i "iz igre" izbaci engleski Manchester City. Paris SG je sa minimalnih, ali dovoljnih 1:0 slavio kod Brage.

Posljednje večerašnje uzvratne utakmice osmine finala Kupa UEFA igrane su u Aalborgu i Bragi, a teškom mukom prolaz dalje ostvario je Paris SG, te engleski premijerligaš. Parižani su u Portugalu igrali strpljivo cijelo vrijeme, te čekali pravu priliku da riješe utakmicu. Dočekali su je u 81. minuti kada Hoarau, inače najbolji strijelac kluba, pogađa za 0:1. To je bio i konačan rezultat utakmice, a uzimajući u obzir onih 0:0 sa "Parka prinčeva", igrači Paula Le Guena igraće u četvrtfinalu.

Nešto ranije počela je utakmica danskog Aalborga i Manchester Cityja, ali je završila nešto kasnije, obzirom da se pobjednik nije znao ni nakon dodatnih 30 minuta igre. Sve do 84. minute mislilo se da "nebesko-plavi" lagano mogu igru privesti kraju, a onda je uslijedio šok za gostujuće igrače i navijače. Najprije je Shelton u 84. minuti pogodio za 1:0, a u zadnjim minutama utakmice za domaći tim sviran je jedanesterac. Siguran izvođač sa bijele tačke bio je Jakobsen, te svom timu omogućio produžetke, a kasnije se ispostavilo i penale. Više sreće u penal lutriji imali su gostujući igrači, te su na kraju slavili rezultatom 4:3.

U četvrtfinale Kupa UEFA prošli su Werder Bremen, Marseille, Dinamo Kijev, Shakhtar, Udinese, Hamburger SV, Paris SG i Manchester City.

Uzvrati osmine finala Kupa UEFA:
Metalist K. - Dinamo K. 3:2
Shakhtar - CSKA M. 2:0
Zenit - Udinese 1:0
Galatasaray - HSV 2:3
Braga - PSG 0:1
St. Etienne - Werder 2:2
Ajax - Marseille 2:1
Aalborg - Manchester City 2:0 (penalima 3:4)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.