Manchester City je doslovno kupio još jedan trofej

Ima se, može se

Manchester City je doslovno kupio još jedan trofej

Edmir Škorić

Ako manjka trofeja, onda novac rješava sve probleme.

Vlasnik Manchester Cityja Sheikh Mansour bin Zayed Al Nayan svojoj je kolekciji dodao još jedan pehar.

Za njega se nije morao oslanjati na igrače i trenere, već ga je doslovno kupio. Naime, dao je novac za najstariji trofej u FA kupu.

On je na aukciji za 760.000 funti otkupio trofej koji je Manchester City osvojio nakon pobjede nad Boltonom u finalu FA kupa davne 1904. godine.

Ovo je najstarija postojeća inačica trofeja. Dobijali su ga timovi koji su osvajali kup od 1896. do 1910. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Vrlo pretenciozan clanak. Otkupljen je trofej koji je osvojen. Ovdje se vodi kampanja i omalovazavanje City-a. Srami se ss.ba
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi