Manchester je Manchester
Fabio Da Silva slavi prvi gol

Alex Ferguson lovi još jedan trofej

Manchester je Manchester

M. Maksimović
Teme:

Manchester United je drugi polufinalista ovosezonskog izdanja FA Cupa.U četvrtfinalu je na na svom Old Traffordu pobjedio velikog rivala ekipu Arsenala 2:0.

Arsenal je tako ostao bez trećeg trofeja ove sezone i ima za čime žaliti, jer su njegovi fudbaleri stvorili ogroman broj prilika, ali su protiv sebe imali fenomenalnog van der sara.Manchester United je igrao u jednom šarenom sastavu, ali je i takva ekipa Alexa Fergusona znala iskoristiti svoje prilike.

Ukupno gledajući ovo je jedna sjajna utakmica, možda i najbolja kada govorimo o velikim rivalima u posljednjih par sezona. Bilo je prilika na obe strane, golmani su sjajno branili a ukupno je u cijeloj utakmici napravljeno deset prekršaja.

Manchester United je poveo u 28.minuti, Wayne Rooney je pronašao pravom loptom Javiera Hernandeza, Almunia je zaustavio prvi popkušaj, ali je na pravom mjestu Fabio Da Silva za 1:0.
Na isteku 33.minute dvije prilike ne koristi Van Persie i na odmor se odlazi vodstvom Manchester Uniteda.

U nastavku Arsenal prijeti, u velikoj šansi je Laurent Koscielny, Van der Sar je nesavladav, a kazna dolazi u narednom napadu.Rafael je gurnuo u šansu Hernandeza, njegov šut zaustavlja Almunia, ali sada otpadak kupi Almunia. I nakon gola se igralo otvoreno, Nasri i Van Persie imaju velike prilike, Chamak dvije, dok su na drugoj strani imali dvije velike Giggs odnosno Hernadez, ali se rezultat nije mijenjao.

U 80.minuti je tešku povredu ramena zaradio Djourou, utakmica je produžena osam minuta, a Arsenal je završnicu odradio sa igračem manje, jer je Wenger napravio tri izmjene.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.