Manchester United, Arsenal, Stoke, idu dalje
Owen je postigao dva gola

Treće kolo Carling Cupa

Manchester United, Arsenal, Stoke, idu dalje

M. Maksimović

Deset utakmica 3.kola Carling Cupa je odigrano utorak. Manchester United, Arsenal, Newcastle, Bolton i  idu dalje, s tim što je Bolton u gostima izbacio Aston Villu a Stoke Tottenham na penale.

Manchester United je bez problema prošao gostovanje kod Leedsa, ekipe koja je nekada igrala polufinale Lige prvaka, a danas je na 11.mjestu Championshipa. Ferguson se prema očekivanju odlučio za kombinovanu postavu u kojoj  su se našli golman Amos, Owen, Diouf, Giggs. Ova postava je posao završila u prvom poluvremenu. Michael Owen je bio dvostruki strijelac, dok je veteran Ryan Giggs zabio u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Uzdrmani serijom loših rezultata u prvenstvu, Arsenal je eliminisao Shrewsbury koja je trećeligaš 3:1. Gosti su krenuli hrabro u utakmicu i dugo su mučili topnike. James Collins je u 16.minuti, na asistenciju Marvin Morgan savladao Fabianskog.

Sve što je Arsenal napravio do poluvremena, bio je gol Kierana Gibbsa u 33.minuti. U drugom poluvremenu su se stvari nekako posložile. Alex Oxlade-Chamberlain je prvo doveo ponovo Arsenal u vodstvo, a priču je zaokružio Yossi Benayoun 13 minuta prije kraja.

U duelu dva premijerligaša, Bolton je bio bolji od Aston Ville. Chris Eagles i Gael Kakuta su bili kreatori pobjede.

Sjajnu utakmicu su odigrali Nottingham Forest i Newcastle. Gosti su dva puta vodili u regularnom toku, domaćini su nakon 2:2 izborili produžetke. U dodatnih pola sata igre, viđena su još tri gola i na kraju je pobjedonosni dijelo Fabricija Coloccinija u 122.minuti za prolaz Newcastlea.

Asmira Begovića nije bilo na golu Stokea, a odluka o pobjedniku je pala nakon izvođenja jedanesteraca. Na kraju je Thomas Sorensen odbranio šut Massima Luonga za pobjedu Stokea 7:6

Rezultati 3.kolo:
Aldershot - Rochdale 2:1
Arsenal - Shrewsbury 3:1
Aston Villa - Bolton 0:2
Burnley - Milton Keynes Dons 2:1
Leeds - Manchester United 0:3
Nottingham - Newcastle 3:4
Stoke - Tottenham 7:6 penali
Wolverhampton - Millwall 5:0
Blackburn - Leyton Orient 3:2
Crystal Palace - Middlesbrough 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.