Manchester United korak bliže tituli

Premiership, 34. kolo

Manchester United korak bliže tituli

Edmir Škorić

Manchester United je, očekivano, rutinski stigao do pobjede nad Aston Villom u 34. kolu engleskog Premiershipa.

City se jučerašnjom pobjedom nad Norwichom primakao Unitedu na dva boda, ali su Crveni vragovi odlučni da odbrane naslov engleskog prvaka. S lakoćom su savladali goste iz Birminghama (4:0).

Poveli su domaći na Old Traffordu nakon sedam minuta igre. Ciaran Clark je srušio Ashleyja Younga nakon što je uvaj imao prodor po lijevoj strani gostujućeg šesnaesterca,  a onda je Wayne Rooney bio siguran  realizator najstrože kazne.

U finišu prvog dijela, Shay Given je po drugi put na utakmici savladan. Patrice Evra je prizemno ubacio loptu s lijeve strane, a Danny Welbeck natrčao na drugoj stativi i sa tri metra loptu zakucao u mrežu.

Sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, riješio je Rooney svojim drugim golom u 73. minuti nakon odlične asistencije Antonija Valencije. Rooneyju je to bio 25. prvenstveni pogodak, te je na dva gola od prvog strijelca lige, Arsenalovog napadača Robina van Persija.

Konačnih 4:0 postavio je Portugalac Nani u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Premiership, 34. kolo:
Manchester United - Aston Villa 4:0 (Rooney 7 - penal, Rooney 74, Welbeck 44, Nani 92)



szólj hozzá: c,1-0cv[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: c,2-0cv[Matchhighlight.com]
szólj hozzá: c,3-0cv[Matchhighlight.com]

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.