Bruno ušao i majstorijom izbacio Liverpool iz FA Kupa!
Foto - EPA

Manchester United pobijedio najvećeg rivala

Bruno ušao i majstorijom izbacio Liverpool iz FA Kupa!

M. Šljivak

Manchester United plasirao se u osminu finala FA Kupa nakon što je večeras na Old Traffordu u sjajnom meču savladao Liverpool sa 3:2.

Za razliku od prvenstvenog meča gdje nismo vidjeli gotovo ništa (0:0), večeras je na Old Traffordu postignuto čak pet golova.

Liverpool je prvi stigao do pogotka. Igrala se 18. minuta kada je Mo Salah iskoristio odličnu asistenciju Firmina i pogodio je za 0:1.

Radost gostiju je trajala samo osam minuta. U 26. minuti meča Mason Greenwood pogađa za 1:1 nakon odličnog proigravanja Rashforda.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a na samom otvaranju drugog dijela United dolazi do vodstva. Rashford bježi odbrani Liverpoola i zabija za 2:1.

Brzo se Liverpool vratio. Deset minuta je United imao vodstvo, a za goste je u 58. minuti ponovo zabio Salah za 2:2.

Liverpool je potom imao dobre šanse da preokrene meč, ali nije uspio postići pogodak.

Zato jeste United. Igrala se 78. minuta kada je Bruno Fernandes fenomenalno zabio iz slobodnog udarca i donio je Crvenim đavolima pobjedu od 3:2 i prolaz u narednu fazu FA Kupa.

FA Kup:

Manchester United - Liverpool 3:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

CASIO
Kazem ja vama United melje redom sve GGMU
14 5
Ade1987
HAHAHAHAH GROHOTOM SE SMIJEM GROHOTOM HOHOHO Šta kažu Penandes hehe ee evo vam FERNANDES
14 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi