Manchester United ostaje bez Vidića na kraju sezone
FOTO: EPA

Kapiten Uniteda napušta Old Trafford

Manchester United ostaje bez Vidića na kraju sezone

Manchester United narednog ljeta neće biti samo u potrazi za novim defanzivcem nego i za novim kapitenom. 

Fudbaleru iz Srbije ugovor će isteći na kraju sezone, a sada je već jasno da Vidić neće ostati na Old Traffordu. Kapiten Manchester Uniteda je u razgovoru za oficijelnu stranicu kluba istakao kako je vrijeme da napusti klub i da mu sada u karijeri treba novi izazov. 

"U posljednjoj sam godini ugovora. Proveo sam osam prelijepih godina u Unitedu. Vrijeme koje sam proveo u ovom klubu uvijek ću ocijeniti kao najbolje godine svoje karijere," rekao je Vidić i dodao: 

"Nikada nisam mogao ni zamisliti da ću osvojiti 15 trofeja i sigurno je da nikada neću zaboraviti fantastičnu noć u Moskvi. To su uspomene koje ću pamtiti do kraja života. Međutim odlučio sam da napustim klub na kraju sezone. Želim novi izazov, ali sigurno je da neću ostati na Otoku. Jedini klub za koji mogu igrati u Engleskoj je United," rekao je Vidić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.