Manchester United prošao dalje
Portugalac Bebe slavi svoj prvi gol za United

Bebe postigao gol za Manchester

Manchester United prošao dalje

M. Maksimović

Premijerligaši Manchester United, West Bromwich Albion, Wigan i Birmingham  su opravdali očekivanja u utakmicama osmine finala Carling Cupa.

Manchester United je na svom terenu tek u posljednjim trenucima slomio otpor Wolverhamptona, a svoj prvi gol u dresu Uniteda je postigao Portugalac Bebe, beskućnik koji je na Old Trafford stigao za devet miliona eura. Ferguson je protiv Wolverhamptona izveo kombinovanu postavu koja je zamalo doživila sudbinu Chelseja.

Golom Bebea Manchester je poveo 1:0 u 56.minuti, a gosti su uzvratili četiri minute kasnije Elokobi je krivac. U 70. minuti je Manchester United ponovo vodio golom Park Ji-Sung, ali su gosti i drugi put izjednačili, ovaj put preko Foley šest minuta kasnije. I onda je samo dva dana nakon što je odveo United do pobjede protiv Stokea, Javier Hernandez pobjedonosnim golom u 90.minuti zavio u crno Wolverhampton.

West Bromwich je dobro formu u prvenstvu potvrdio i u osmini finala Carling Cupa.Nekadašnji član Premiershipa, danas drugoligaš Leicester nije imao šanse.Simon Cox je bio dvostruki strijelac, po jedan gol su dodali Kamerunac Somen Tchoyi i Irac Steven Reid. I gol za domaću ekipu su postigli gosti, Nicky Shorey je zabio autogol.

Wigan je u drugom poluvremenu uspio zaustaviti Swansea. Mauro Boselli je u 53.minuti načeo goste, a posao je završio Ben Watson iz penala u 93.minuti.

U društvu članova Premiershipa našao se i Ipswich.Ipswich se našao među osam nakon što je sredio senzaciju sa Anfielda Northampton. Ovdje iznenađenja nije bilo iako su gosti prvi poveli (Davis). Do poluvremena su domaćini vodili 2:1 (Edwards, Delaney) a priču je zaključio Priskin dvije minute prije kraja.

Birmingham je tek nakon penala izbacio Brentford 5:4, nakon što su gosti ispustili pobjedu u 93.minuti. Član treće lige je golom Wooda vodio sve do 92.minute kada Kevin Phillips spašava Birmingham. Kod jedanesteraca, su prvo neprecizni bili Michael Spillane i Lee Bowyer, a junak utakmice je bio golman Maik Taylor koji zaustavlja pokušaj Craiga Woodmana.

Rezultati osmine finala:
Birmingham - Brentford 1:1 (4:3)
Manchester United - Wolverhampton 3:2
Leicester - West Bromwich 1:4
Wigan - Swansea 2:0
Ipswich - Northampton 3:1









NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.