Manchester United želi Guardiolu

Manchester United želi Guardiolu

Vrlo često se kroz britanske medije provlači pitanje mogućeg naslijednika Alexa na klupi Manchester Uniteda.

Popis potencijalnih kandidata je poprilično dugačak a još se pouzdano ne zna kada će popularni Fergi konačno reći zbogom i otići u zasluženu penziju.

Danas se pojavila informacija o novom kandidatu za klupu Crvenih đavola. Radi se o mladom španskom stručnjaku i treneru Barselone Pepu Guardioli. Manchester United je navodno vrlo zainteresovan da upravo njega vidi na svojoj klupi nakon Fergusona.

Alex Ferguson rođen je 1941. godine u Škotskoj gdje je gradio svoju fudbalsku karijeru. Igrajući za nekoliko škotskih klubova upisao je 327 nastupa uz 167 pogodaka. Na kormilo Uniteda zasjeo je još davne 1986.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.