Manchester Utd i Arsenal u četvrtfinalu
Park Chu-Young

Četiri utakmice Carling Cupa

Manchester Utd i Arsenal u četvrtfinalu

M. Maksimović

Četiri utakmice osmine finala Carling Cupa nisu ponudile ništa spektakularno. Plasman u četvrtfinale su osigurali Cardiff, Arsenal, Manchester United i Crystal Palace.

Manchester United je svoju otvorenu ranu nakon nedeljnog debakla u prvenstvu, dijelom, ali samo dijelom zaliječiti  protiv Aldershot Towna sastava koji trenutačno drži 15.mjesto četvrte lige (League Two). Ferguson se odlučio za postavu u kojoj su se našli Owen, Berbatov, Valencija, Diouf, a ova ekipa je posao završila u do 50.minute. Berabtov je bio strijelac u 15.minuti,Owen u 41.dok je konačnih 0:3 postavio Valencija u 48.   

Bolton je na Emiratesu prvi poveo golom Fabricea Muambae nakon duplog pasa sa Darrenom Pratleyem u 48.minuti. Topnici su uspjeli napraviti preokret u tri minute. Prvo je Arshavin zabio u 54.minuti, a onda je tri minute kasnije Rus asistirao Parku Chu-Youngu koji pogađa za 2:1.

Crystal Palace je izašao kao pobjednik iz drugoligaškog duela sa Southamptonom. Domaći su prošli dalje 2:0, golovima Darrena Ambrosea u 73.minuti, odnosno Jermainea Eastera iz penala u 82.

U duelu Cardiffa i Burnleya, vidjeli smo tek jedan gol. Čovjek odluke je bio Joe Mason pet minute prije kraja prvog dijela. Ovom  pobjedom Cardiff je ostvario plasman u četvrtfinale Carling Cupa, prvi put nakon 1965.godine.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti