Mancini: Aguero može postati naš Messi

Talijanski stručnjak smatra

Mancini: Aguero može postati naš Messi

Menadžer Manchester Cityja, Roberto Mancini izjavio je kako smatra da napadač njegove ekipe, Sergio Aguero može dostići istu golgetersku formu kao Barcelonin Lionel Messi.

Messi je imao sjajnu sezonu te je  postigao 73 pogotka u svim takmičenjima. Sa druge strane njegov sunarodnjak, Aguero je u svojoj prvoj sezoni u Manchester Cityju postigao 'samo' 30 golova u svim natjecanjima. Ipak, Mancini smatra kako mladi napadač može u budućnosti postati još efikasniji te postizati jednak broj golova kao i briljantni Messi.

"Carlos Tevez je dosegao svoj vrhunac. Sa druge strane, Aguero kome su samo 23 godine još nije do kraja iskoristio svoj potencijal. Postigao je 24-25 pogodaka u svojoj prvoj sezoni Premier ligi. Ako mene pitate, Kun će postati kao i Messi, neko ko postiže jedan ili dva gola po utakmici", kazao je Mancini.

U zadnje vrijeme se dosta govori da bi talijanski stručnjak mogao da Agueru u napadu pridruži holanđanina Robina van Persija

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.