Mancini: Bila bi mi velika čast voditi Italiju

Trener Zenita o preuzimanju reprezentacije

Mancini: Bila bi mi velika čast voditi Italiju

Trener ruskog Zenita iz St. Petersburga Roberto Mancini je konačno progovorio o mogućnosti preuzimanja reprezentacije Italije.

Azzurri su uručili otkaz Giampieru Venturi nakon što se Italija nije uspjela kvalifikovati za Svjetko prvenstvo, prvi put poslije 60 godina.
U Italiji se špekuliše da je prvi izbor za novog selektora doskorašnji trener Bayern Munchena Carlo Ancelotti. Ipak, čini se da ovaj iskusni stručnjak nije zainteresovan za posao selektora, te da nakon turbulentnog perioda u Bayernu želi ostatak sezone iskoristiti za odmor.
Roberto Mancini je prvobitno demantovao špekulacije da bi mogao biti jedan od kandidata za selektora Azzurra, ali je sada za Rai Sport o tome govorio u dosta pozitivnijem tonu.
"Biti selektor vlastite države je krajnji cilj svakog trenera...Bila bi mi velika čast voditi Italiju", poručio je bivši trener Intera i Manchester Cityja.
Ipak, Azzurri će morati pričekati sa imenovanjem novog trenera, s obzirom da se to ne može uraditi prije nego što se izabere novi predsjednik Fudbalskog saveza Italije.
Podsjetimo, sada već bivši predsjednik Carlo Tavecchio je podnio ostavku na tu poziciji nedugo nakon debakla Italije u kvalifikacijama za Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti