Mancini: City je spreman dovesti De Rossija

U slučaju da odluči napustiti svoju Romu

Mancini: City je spreman dovesti De Rossija

Edmir Škorić

Roberto Mancini, menadžer Manchester Cityja, priznao je da bi poslao ponudu za Daneiela De Rossija ukoliko bi ovaj želio napustiti Romu.

Budućnost De Rossija na Olimpicu pod znakom je pitanja obzirom da njegov ugovor ističe na kraju ove sezone, a još uvijek s Romom nije pronašao rješenje oko produživanja istog.

"Teško je pridobiti rimskog nogometaša i Romanistu koji igra za Romu. To je zato što su Romani jako vezani za svoje podrijetlo i način života. Kao rezultat toga, ne bih se iznenadio da De Rossi obnovi svoj ugovor", rekao je Mancini, nastavivši:

"Ali, ako De Rossi jednog dana bude dostupan na tržištu, Manchester City će, kao uostalim i svi veliki klubovi, biti spreman da ga dovede. Vrhunski je igrač, jedan od rijetkih igrača koji mogu igrati u najboljim svjetskim momčadima. Kompletan je vezni igrač, s klasom i iskustvom".

No, Mancini najbolje zna zbog čega De Rossi ne želi tako lako odreći rimskog kluba.

"Odrekao sam se puno novca i žrtvovao veliku počast da bih ostao u Sampdoriji. Osjećao sam se zaljubljeno u Đenovu i rekao sam da nema puno momčadi s kojima bih mogao osvojiti Scudetto. Daniele bi mogao učiniti isto".

De Rossi (28) uspješan proizvod Rominog omladinskog sustava i smatra se nasljednikom kapitena i ikone kluba Francesca Tottija, koji je došao do kraja svoje igračke karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.