Mancini i Capello hvale Harta

Mancini i Capello hvale Harta

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja, Roberto Mancini, pohvalio je svog prvog golmana Joe Harta, istakavši kako će mu samo pomoći nedavne kritike.

Hart je, naime, bio na udaru kritičara zbog loše reakcije kod primljenog gola protiv Aston Ville u prošlom kolu, kada je Darren Bent donio pobjedu Villi nad Cityjem. Hart se nije proslavio ni u utakmici FA Kupa protiv Leicester Cityja, kada je primio tri gola.

"Svaki igrač ima teških trenutaka u svojoj karijeri, i ono što on treba jeste biti još jači u ovom trenutku. Mladom je vrataru izazov primiti ovakve kritike, ali on mora biti još jači. Uvijek je siguran na golu i važno je samo da se dobro koncentrira. Mlad je i drugu je godinu u prvoj momčadi, tako da sam uvjeren da će on još puno napredovati", kazao je Mancini, dodavši:

"Hart može postati jedan od najboljih golmana u Engleskoj i svijetu, ali za takvo što mora nastaviti raditi i poboljšavati se".

Riječi za samopouzdanje Hartu je uputio i engleski selektor Fabio Capello.

"Napravio je greške, ali je mlad. Teško je braniti u momčadi koja troši mnogo novca i kojoj trebaju samo pobjede. Morate shvatiti da kada igrate protiv drugih momčadi koje se nalaze u sredini tabele ili niže, one će dati 110% sebe protiv ekipe kakva je City. Iz tog razloga on mora uvijek biti na vrhuncu i usmjeren samo na tu utakmicu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.