Mancini ima 70 miliona na raspolaganju

Mancini ima 70 miliona na raspolaganju

Edmir Škorić

Prema pisanju ugledne La Gazzetta dello Sport, Roberto Mancini će od vlasnika Manchester Cityja dobiti 70 miliona funti za transfere.

Početkom ove sedmice Mancini je imenovan za novog trenera engleskog Manchester Cityja, klub koji u sastavu ima nogometne zvijezde, no na tablici Premiershipa to se baš i ne primjećuje. Italijanski stručnjak ima jedan cilj - izboriti plasman za Ligu prvaka naredne godine.

Stoga, popularni Građani će se dodatno pojačati, pa će Mancini imati slobodne ruke i 70 miliona funti za dovođenje pojačanja. Navodno, bivši Interov trener planira angažovati tri odbrambena igrača i dva vezna, ali će, ukoliko se ukaže prilika, pokušati dovesti Cassana ili Sergio Aguera u napadu.

Za sada, na meti je Phillipe Lahm iz minhenskog Bayerna, kao i Ansladi iz Rubin Kazina. Na mjesto štopera Mancini bi doveo igrače poput Kjaera, Chiellinija i Ivana Cordobe (svi navedeni iz Serije A).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije