Mancini ima listu želja na kojoj je i jedno veliko ime
Foto: EPA

Velike ambicije

Mancini ima listu želja na kojoj je i jedno veliko ime

Novi trener Zenita iz St. Petersburga Roberto Mancini je vrlo ozbiljno pristupio poslu od dolaska u Rusiju.

Inostrani mediji pišu da italijanski trener već ima sastavljen spisak fudbalera koje želi dovesti u Zenit, a na njoj se nalazi i jedno veliko ime.

Riječ je o hrvatskom reprezentativcu Marcelu Brozoviću, kojeg je Mancini već trenirao u Interu, te bi ga rado volio vidjeti i u svom novom klubu.

Osim Brozovića, koji se uveliko povezuje sa odlaskom iz Intera, na meti Zenita nalaze se još trojica fudbalera iz Serije A i to Jeison Murillo (Inter), Papu Gomez (Atalanta) i Andrea Conti (Atalanta).

Navodno je Roberto Mancini pokazao interes i za dovođenjem Edina Džeke, ali teško je vjerovati da je taj transfer moguć.

Zenit je sezonu u ruskoj Premier ligi završio na trećem mjestu iza Spartaka i CSKA i to znači da će nastupiti u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi