Mancini ne planira prodati Richardsa

Mancini ne planira prodati Richardsa

Edmir Škorić

Novoimenovani trener Manchester Cityja, Roberto Mancini, tvrdi da mladi branič Micah Richards ima veliku budućnost na Eastlandsu te da računa na 21-godišnjeg Engleza.

Micah Richards u par je navrata bio povezan sa Tottenhanom, no Mancini je kazao kako se radi o velikom igraču, te ga planira zadržati u klubu.

"Kako bih sebi mogao priuštiti gubitak Richardsa? Imamo samo četiri štopera u ovom trenutku", kazao je Mancini za službenu web stranicu kluba te dodao.

"U svakom slučaju, on je jako dobar štoper, igrao je za Engleski i ima veliki potencijal za budućnost. Važno je da ostane."

Italijanski stručnjak želi u timu zadržati i Roque Santa Cruza, kojeg su mediji snažno povezivali s španskim Espanyolom.

"Roque je važan za nas i ne želim ga izgubiti. Bio je povrijeđen 15 dana i nismo mogli računati na njega. Za mene, on je važna karika ove momčadi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti