Mancini se sukubio sa Gerrardom

Građani sve nervozniji

Mancini se sukubio sa Gerrardom

Manchester City je sinoć poražen od Liverpoola u prvoj utakmici polufinala Carling Cupa, a izgleda da se nervoza polako uvlači u redove Građana, nakon dva uzastopna poraza.

Naime, Roberto Mancini je nakon utakmice imao manji sukob sa kapitenom Redsa, Stevenom Gerrardom. Sve se odigralo u tunelu, a Italijan nije bio zadovoljan zbog nekoliko grubih prekršaja igrača Liverpoola.

Mancini je još uvijek ljut zbog odluke FA-a da kazni Vincenta Kompanyja na četiri susreta neigranja, zbog grubog starta u meču FA kupa protiv Manchester Uniteda. Menadžer Građana smatra da je sinoćnji start Glena Johnsona nad Joleonom Lescottom bio čak i grublji, ali je prošao nezapaženo, jer sudija nije pokazao niti žuti karton.

"Gerrard mi je prišao i rekao da sam ja nešto rekao. Nisam spominjao Johnsona, nego očigledno grub prekršaj koji je bio gori od Vincentovog. Dakle, moje riječi su se odnosile na grub start, a ne na Johnsona", zaključio je Mancini.

Gerrard je brzo reagovao, te je odgovorio ljutitom treneru Cityja:

"Ne dijelim Mancinijevo mišljenje. Bio je to čist start. Najviše me iznenađuje to što je Mancini govorio kako Rooney pokušava iznuditi crveni karton protiv njegove ekipe, a sada on to isto čini nama. Bojim se da to neće upaliti ovoga puta." 


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.