Mancini: Sporting je dobra momčad

City večeras gostuje u Lisabonu

Mancini: Sporting je dobra momčad

Edmir Škorić

Manchester City će večeras u Lisabonu gostovati Sportingu u prvom susretu osmine finala Evropske lige.

City je apsolutni favorit protiv portugalske momčadi, jer je već jednu, i kvalitetniju čak, lako prošao u šesnaestini finala. Podsjećamo da je s ukupnim rezultatom 6:1 City eliminisao Porto. Ipak, trener Građana Roberto Mancini ne misli da će ovo biti lagan posao za njegovu ekipu.

"Igrao sam ovdje prije pet godina s Interom u Ligi prvaka. Izgubili smo. Imali smo istu situaciju dan ranije. Ne mislim da postoji jednotavna utakmica u nogometu, u Evropskoj ligi. Svaka od njih je teška", izjavio je Mancini, dodavši:

"Želimo li pobijediti, onda moramo igrati vrlo dobro i biti koncentrirani čitavu utakmicu. Sporting je dobra momčad i igraju dobar nogomet".

I veznjak Gareth Barry smatra da Citty treba biti oprezan uoči utakmica sa lisabonskim klubom.

"Mnogo smo radili i znamo da moramo igrati na najvišem nivou da bismo savladali napadačku momčad Sportinga", izjavio je Barry.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.