Mancini želi dovesti Mutua

Menadžer Rumuna tvrdi

Mancini želi dovesti Mutua

Edmir Škorić

Prema tvrdnjama njegovog menadžera, rumunski napadač Adrian Mutu na listi je želja engleskog Manchester Cityja.

"Bit ću u Italiji do posljednjeg tjedna transferskog prelaznog roka. Postoji nekoliko momčadi zainteresovanih za Mutua, klubovi koji bi mu svakako povećali plaću", kazao je Giovanni Becali, menadžer Fiorentininog napadača, koji dodaje.

"Postoji interesovanje klubova iz Rusije, Turske, ali posebno iz Engleske. Mancini ga jako želi u Manchester Cityju te je rekao da bi bio idealan igrač njegove ekipe. Ostaje da se vidi je li Fiorentina spremna razgovarati o mogućem transfer Mutua."

Rumun je posljednjih mjeseci imao dosta problema, jer je morao Chelseau isplatiti 17 miliona eura kazne, no švicarsku Savezni sud mu je privremeno suspendirao tu kaznu. Mutu je iz Juventusa u Fiorentinu došao za 15 miliona eura, a podsjetimo da je imao nekoliko skandala, među kojima i pozitivno testiranje na kokain, zbog čega mu je bilo zabranjeno da igra nogomet sedam mjeseci.

Ugovor s Violama veže ga do juna 2012. gogdine, a ove je sezone postigao četiri gola u deset prvenstvenih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.