Mancini želi Ligu prvaka

Mancini želi Ligu prvaka

Menadžer engleskog nogometnog premijerligaša Manchester Cityja Roberto Mancini izjavio je da mu je cilj da njegova ekipa izbori plasman u Ligu prvaka, a da u sljedećoj sezoni osvoji Premier ligu.

Bivši trener milanskog Intera na klupi Cityja zamijenio je otpuštenog Marka Hughesa.

"Trenutno, cilj mi je da budemo među četiri najbolje ekipe, a sljedeće sezone želimo osvojiti Premier ligu", izjavio je Mancini.

"Nadam se da ću ovdje ostati mnogo godina i osvojiti veliki broj trofeja. City ima odlične navijače i nadam se da ću ih obradovati", dodao je.

Mancini je potpisao troipogodišnji ugovor s engleskim klubom.

Njegov prethodnik Hughes na klupi je proveo samo 18 mjeseci. Otpušten je iako City zauzima šesto mjesto na tabeli sa samo dva poraza. Vlasnici Cityja smatraju da klub nije dovoljno napredovao i pored dovođenja skupih pojačanja kao što su Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez i Gareth Barry.

Mancini vjeruje da može ostvariti cilj i plasirati se u Ligu prvaka. Četrdesetpetogodišnji trener želi da u ekipi zadrži Brazilca Robinha koji se nije najbolje slagao s Hughesom, zbog čega je najavio odlazak.

"Robinho je fantastičan igrač, a za igrača njegovog kalibra važno je da bude dio historije kluba. Igrao sam za Sampdoriju 15 godina. I pisao sam historiju kluba. To je veoma važno. Robinho može isto da uradi u Cityju", rekao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.