Mandanda ima velike ambicije

Mandanda ima velike ambicije

Edmir Škorić

Francuski reprezentativni golman Steve Mandanda izjavio je da ima ambicije igrati u jednom od najvećih evropskih klubova, ali svejedno je sretan u Marseilleu.

Mandanda, koji je za Trikolore dosad branio 14 puta, odlučan je da ima uspješnu karijeru. Marseille ne uživa dobru sezonu, no Mandanda, iako želi igrati u najvećem evropskom klubu, nema namjeru otići.

"Moja budućnost? Kada ste ambiciozni, želite biti dio najvećih evropskih klubova", prenosi L'Equipe izjavu Mandande, koji je još rekao:

"Transfer tržište je vrlo kompleksno za golmane. Vidjeli smo to prošlog ljeta. Svejedno sam u velikom klubu i u povoljnoj situaciji. Ovdje mi je fino".

Trenutno želi pomoći klubu da dođe do šeste pozicije u Le Championnatu i, ako već ne uspiju osvojiti naslov, da se ponovo kvalificiraju u Ligu prvaka.

"Nikada nismo odustali, ali smo realni. Nismo bili dobri. Kako bismo mogli reći da je naslov prvaka ostao naš cilj? PSG je veliki favorit. Oni puno ulažu u izgradnju velike momčadi. Neće biti lako, ali ne predajemo se. Kvalifikacije za Ligu prvaka? Postoji više konkurenata: Lille, Montpellier i Rennes su tu, a i Lyon namjerava zadržati svoju poziciju. Možemo dobiti jedno od prva tri mjesta. Početak Nove godine bit će važan zbog utakmice s izravnim protivnikom", dodao je Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.