Mandat predsjednika na razmatranju

Upravni odbor FK Sloboda

Mandat predsjednika na razmatranju

M. Skaka

Po završetku jesenje polusezone, Upravni odbor Slobode je održao sastanak te donio niz odluka koje bi tuzlanski klub trebale vratiti na prave staze.

Upravni odbor FK Sloboda je uzevši u obzir trenutne rezultate i plasman prvog tima, jesenju sezonu ocijenjena kao neuspješnu i donio odluku da će na narednoj vandrednoj sjednici Skupštine kluba koja će se održati najkasnije do petka, biti ponuđen na razmatranje mandat predsjednika kluba gospodina Saliha Šabovića.

Ukoliko dobije povjerenje ovog klupskog tijela, presjednik Šabović će oformiti novi Upravni odbor, koji će imati zadatak da Slobodu u drugom dijelu prvenstva vrati u sredinu tabele. U klubu ističu da ih očekuje težak zadatak, koji je uz mnogo truda i uloženih sredstva novih članova Uprave ipak moguće ostvariti.

Pored novih članova Upravnog odbora, u klubu će u drugom dijelu prvenstva biti neminovno i smanjenje broja uposlenih, koji će nakon dosadašnjeg prolongiranja i definitivno biti sprovedeno u djelo. Tako bi prema šemi sistematizacije koja će biti usklađena sa Pravilnikom o licenciranju, znatan broj sadašnjih uposlenika kluba trebao bio označen kao višak u daljem procesu funkcioniranja FK Sloboda, a o čemu će odlučivati Skupština.

Upravni odbor je donio odluku o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora i menadžera kluba (koji će imati opis posla koji je ranije imao sportski direktor).
Također je formirana komisija za razgovor sa kandidatima za novog šefa Stručnog štaba, a prvi kandidati sa kojima će se obaviti razgovori su Husref Musemić, Abdulah Ibraković i Sakib Malkočević.

Ime novog trenera bi se trebalo znati do Skupštine kluba, a on će zajedno sa članovima Uprave odrediti igrače koji će se naći na transfer listi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.