Staniša Mandić ide u Kinu, i GOŠK će profitirati
Mandić i njegov agent Stefan Bulić nakon obavljenog posla

Dogovoren transfer

Staniša Mandić ide u Kinu, i GOŠK će profitirati · Saznajemo

Adnan Beganović

GOŠK iz Gabele će u drugi dio sezone ući bez Staniše Mandića. Naime, kako SportSport.ba saznaje nekadašnji crnogorski reprezentativac će karijeru nastaviti u Kini.

Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije s kojom je svojevremeno osvojio titulu svjetskog prvaka i nekadašnji crnogorski reprezentativac Staniša Mandić karijeru će nastaviti u Kini, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Staniša Mandić je ljetos stigao u GOŠK s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. No, bivši crnogorski reprezentativac neće ugovor odraditi do kraja, odnosno nakon šest mjeseci u Gabeli karijeru će nastaviti u Kini.

Naime, Mandić je dogovorio saradnju sa kineskim klubom Wuxi Wugo koji se takmiči u Drugoj ligi Kine, a večeras su uslove transfera dogovorili i klubovi, tako da će i GOŠK na ime obeštećenja zaraditi određeni iznos. Navodno se radi o 100.000 KM.

Bivši omladinski svjetski prvak je dogovorio saradnju na dvije godine i već sutra će iz Beograda otputovati za Kinu gdje će nakoin ljekarskh pregleda staviti potpis na ugovor.

Mandić u akciji na utakmici Tuzla City - GOŠK

A, da je posao gotovo završen potvrdio nam je i 28-godišnji fudbaler, koji za sada već svoj bivši klub, ima samo riječi hvale.

Oglasi

"Prije svega, želio bih se zahvaliti ljudima iz Gabele, odnosno iz GOŠK-a. U ovih šest mjeseci sam se zaista ovdje osjećao kao kod kuće, a za to su ponajviše zaslužni Lujo Ilić, Andrija Jurković i Damir Obad. Za GOŠK se često kaže da je mali klub, ali kao što je rekao trener koji me doveo u Gabelu Denis Ćorić, mali klub velikog srca i to je doista tako. Hvala i svim ljudima iz Gabele, koji u pravom smislu žive za ovaj klub, kao i mom agentu Stefanu Buliću. Malo su i emocije pomiješane, napuštam klub koji mi je za kratko vrijeme prirastao srcu, ali takav je život fudbalera", govori nam Mandić i dodaje:

"Gdje god me fudbalski put odvede i nakon Kine, o GOŠK-u i Gabeli ću uvijek govoriti biranim riječima. Sarađivao sam sa mnogim ljudima u fudbalu, ali ljubav kakvu oni imaju prema svom klubu nisam nigdje vidio. Naravno, ne bi bilo u redu da ne spomenem i bivšeg šefa Denisa Ćorića kojem mnogo dugujem jer je oživio moju karijeru. Od samog početka je vjerovao u mene i beskrajno sam mu zahvalan na tome. GOŠK-u želim da ostvari scoj cilj, a to je ostanak u elitnom rangu i uvjeren sam da će se na kraju sezone feštati u Gabeli. Zaslužili su to ljudi koji vode ovaj klub."

Mandić je u prvom dijelu sezone za GOŠK odigrao 17 prvenstvenih utakmica. Upisao je jedan pogodak i jednu asistenciju, a treba naglasiti da je u našoj zemlji nastupao i za mostarski Zrinjski. Za Plemiće je odigrao 26 utakmica i pritom je postigao četiri pogotka kojim je dodao i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Mandić je seniorsku karijeru počeo u Čukaričkom 2014. godine. Samo godinu kasnije je sa mladom reprezentacijom Srbije je osvojio naslov svjetskog prvaka. U finalu su bili bolji od Brazila (2:1), a Mandić je postigao pogodak.

Nakon Čukaričkog seli u Norvešku, odnosno u Songdal iz kojeg 2019. dolazi u Zrinjski. Nastupao je još za Muru i Metalac, a posljednji klub prije dolaska u GOŠK mu je bio East Riffa iz Bahreina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi