Mandžukić i Eduardo za pobjedu Hrvatske nad Velsom

Pobjeda Hrvatske nad Velsom

Mandžukić i Eduardo za pobjedu Hrvatske nad Velsom

Midhat Šljivak

Hrvatska je na Gradskom vrtu u Osijeku u okviru grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladala Vels rezultatom 2:0.

Golu velškog golmana prvi je zaprijetio Eduardo u sedmoj minuti, a potom su pokušali Srna i Rakitić, no bez promjene rezultata. Za Vels je pokušaj imao Bale, ali ni on ije uspio stići do gola.

Hrvati su otpor Velsa slomili u 27. minuti. Veliku grešku odbrane Velsa i golmana Pricea iskoristio je Mario Mandžukić koji je nakon što ga je Price pogodio loptom, poslao loptu u prazan gol za rezultat prvog poluvremena od 1:0.

Trinaest minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Hrvatskoj da riješi sve dileme oko pobjednika. Strijelac za povećanje vodstva od 2:0 bio je Eduardo Da Silva.

Iako je do kraja susreta bilo još prilika promjene rezultata nije bilo, te su Hrvati sasvim zasluženo stigli do pobjede u ovom susretu.

 


szólj hozzá: Croatia vs Wales 1:0 Mandzukic

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.