Mangala potpisao za Manchester City

Mangala potpisao za Manchester City

E. Škorić

Iako nije odigrao ni minutu na Svjetskom prvenstvu, Eliaquim Mangala je potpisao za Manchester City.

Portugalski mediji izvijestili su kako je City otkupio ugovor stopera Mangale od Porta za 40 miliona eura.

Portugalski O Jogo na svojoj naslovnici donosi vijest s naslovom: "City potpisao Mangalu iz Porta za nevjerovatnih... 40 miliona eura!".

Svakako je Mangala precijenjen budući da nije igrao za Francusku ni minutu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U Portu je u protekle tri sezone odigrao 51 utakmicu. Prije njega, put Manchestera iz Porta je krenuo i Fernandao. Brazilac je za 15 miliona eura prešao na Etihad.

Čini se da su čelni ljudi Porta stvoreni za dobro poslovanje. Uglavnom vrlo jeftino plaćaju svoje igrače i prodaju ih za astronomske iznose. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.