Manijaci i Horde zla zajedno skandirali Vedranu i Mirzi

Najljepši trenutak derbija

Manijaci i Horde zla zajedno skandirali Vedranu i Mirzi

Danas je odigran 106. po redu vječiti derbi Željezničara i Sarajeva, a pobjedu na terenu je odnio domaći tim koji je slavio sa 1:0.

Na tribinama je ponovo bilo vrlo interesantno. Dvije navijačke grupe su se tradicionalno nadmetale ko će biti bolji, glasniji i inovativniji. Naravno, bilo je tu i standardnih provokacija, ali stvari nisu izmakle kontroli. Manijaci i Horde zla su ponovo bili na visokom nivou, a posebno su se istakli uoči samog početka utakmice.

Naime, Horde zla su skandiranjem odali počast Vedranu Puljiću, da bi istom mjerom uzvratili Manijaci. Potom su se obje navijačke grupe sjetile i Mirze Raščića, ubijenog navijača Željezničara, a njihovo zajedničko skandiranje je potez koji zaslužuje svaku pohvalu.

Među navijačima Željezničara i Sarajeva je uvijek bilo, i uvijek će biti velikog rivalstva. Ali, neke stvari su mnogo veće od toga...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lijepo je bilo svjedočiti scenama koje natjeraju čovjeka na jezu. Stoga, veliki respekt za navijače oba kluba. Sarajevski derbi je poseban i drugačiji od drugih. Treba ga čuvati!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.