Željezničar ostao bez velike podrške - otkazan dolazak brojnih navijača iz Sarajeva

Zbog današnjih nereda

Željezničar ostao bez velike podrške - otkazan dolazak brojnih navijača iz Sarajeva

E. Škorić

U Mostaru su jutros u Šantićevom parku izbili neredi, pošto je došlo do fizičkog obračuna između navijača Veleža i Željezničara.

Večeras od 19:45 sati igra meč 6. kola Premijer lige između Veleža i Željezničara, ali nekoliko sati ranije došlo je do tučnjave između pristalica domaćeg i gostujućeg tima.

Veliki broj pripadnika policije došao je na mjesto događaja, pa se situacija smirila, ali ima povrijeđenih osoba.

"U 13:15 sati u parku Alekse Šantića došlo je do navijačkog sukoba Red Armyja i Manijaka. Ima povrijeđenih, ima i materijalne štete, trenutno se radi na privođenju navijača koji su ovo izazvali", rekao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Bilo je planirano da u Mostar dođu četiri autobusa s navijačima Željezničara iz Sarajeva, ali nakon današnjih incidenata njihov dolazak je otkazan.

Oglasi

Što se tiče grupe navijača gostiju koji su u Mostaru, oni su privedeni i njima su, saznajemo, oduzeti mobiteli, a nije poznato kada je planiran povratak za Sarajevo.

Ono što je sada izvjesno, na tribinama stadiona Rođeni neće biti navijača Željezničara, koji je ostao bez podrške zbog svega što se događalo.

U svakom slučaju, nimalo prijatan dan u Mostaru i nimalo lijepa uvertira za duel starih rivala.

Osim utakmice u Mostaru, danas se u istom terminu igra i meč Tuzla City - Igman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dan ranije odigrana su dva meča. GOŠK i Sarajevo su remizirali sa 2:2, dok je Posušje razbilo Slogu s 4:0. U petak, u prvoj utakmici kola, Borac je preokretom slavio protiv Zvijezde 09 sa 4:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Ovo stvarno nikom nije trebalo Kako mogu navijači Veleža i Sarajeva prije i poslije utakmice sjediti zajedno oo kafičima i družiti se Tako je trebalo i danas da bude,a ne da nam se mrzitelji BiH naslađuju.Neponovilo se aBd
9 1
SamoZrinjski
Pice podveleške, uvijek kad dobiju batine,pogode nekog kamenom u glavu i hvale se kako su oni nekog namlatili phh
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi