Navijači ponovo u Plavom salonu

Manijaci sankcionisali odgovorne za incident protiv Širokog

U klubu sa Grbavice nastavili su sa praksom da predstavnici Udruženja navijača FK Željezničar učestvuju u press-konferencijama koje Plavi organizuju pred domaće utakmice.

Kao i pred meč sa Olimpicom, tako su i pred duel sa Slavijom u Plavom salonu pored šefa struke Milomira Odovića i fudbalera Zorana Kokota, na novinarska pitanja odgovarali i predstavnici navijača, Amar Zulić i Adi Omanić.

"Ovim putem želim pozvati sve Manijake da u nedjelju napunimo Grbavicu i podržimo Želju na ovom evropskom putu, a ujedno se želim osvrnuti i na još jednu stvar. U medijima se povlače pitanja vezano za utakmicu kadeta Željezničara i Širokog Brijega. Manijaci su uradili sve da pronađu počinitelji. To su ljudi koji ne pripadaju grupi i nisu pripadnici Manijaka. Mi smo pronašli odgovorne i zabranili im prisustvovanje utakmicama", istakao je Zulić, jedan od vođa Manijaka, te dodao: 

"Tako će biti i u svakom narednom slučaju. Nećemo dozvoliti nikome da upropaste ovo na čemu se radi u klubu. Svakako da je navijačima teško pao neodlazak u Široki, ali i to pokazuje našu snagu. Klub ne smije da se dovodi u loše situacije”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispred Udruženja navijača FK Željezničar priznaju i da dosta rade na edukaciji svojih članova. 

"Mi radimo na edukaciji navijača. Svi koji su trebali putovati u Široki Brijeg dobili su pravilnik ponašanja. Ko se ne bude pridržavao pravila bit će sankcioniran. Mi smo mlađe momke već počeli edukovati i nadamo se da će sve biti kako treba", rekao je Adi Omanić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.