Manijaci spremaju spektakl u nedjelju

Performans počinje u 21 sat

Manijaci spremaju spektakl u nedjelju

S. Mlaćo

Za vikend je planirana proslava 100 godina FK Željezničar Sarajevo.

Za vikend je planirana proslava 100-godina FK Željezničar Sarajevo.

Tim sa Grbavice u subotu od 17 sati igra premijerligaški meč protiv Veleža, a dan kasnije navijači će od 21:00 'zapaliti' grad.

Potvrdili su to popularni Manijaci putem svoje zvanične facebook stranice.

Povodom stogodišnjice Fudbalskog kluba Željezničar, navijačka grupa The Maniacs je do sada upriličila par aktivnosti, a sa tom praksom će i nastaviti, te se glavna proslava sprema za 19. septembar.
Do sada je urađena koreografija na startu sezone sa motivom koji se proteže kroz ovu godinu, krilaticom – 100 godina Gospodina! Urađeni su brojni artikli grupe sa motivom Željine stogodišnjice, grafiti itd.

Mediji su nas preduhitrili i već najavili spektakl na Željin rođendan, iznjevši neke od pojedinosti do kojih su došli.
Grupa je predanim radom i uz pomoć njenih članova skupila velika finansijska sredstva da bi proslava ispala onako kako dolikuje stotom rođendanu kluba kojeg simpatiše ogroman broj ljudi kako u Bosni, tako i šire, pa čak i na drugim kontinentima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grupa je poduzela mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu jer naš klub, naš grad i naša država zaslužuju takav spektakl. Na području nekoliko gradskih opština biće upriličen sinhronizovani vatromet.
Planiranje i sama realizacija projekta nisu bili jednostavni i nailazilo se na dosta peripetija.
Zbog mnogo uloženog truda, pa i novca za izvedbu zamišljenog, stvari se nisu smjele prepuštati rizicima i opstrukcijama koje su se počele javljati. Stoga su u projekat uključene i neke od službi koje su pod ingerencijom Kantona Sarajevo, prije svega radi sigurnosti građana i njihove imovine, kao i njihovog razumijevanja za ono što će se dešavati na taj dan.
Ovo je naš svojevrstan poklon klubu, njegovim navijačima i svim građanima koji su svjesni značenja ovakvog jubileja nekog kolektiva u ovoj državi.
Sami perfomans s vatrometima će biti upriličen 19.09. (nedjelja) u 21:00 h, pa ćemo ovu priliku ujedno iskoristiti da pozovemo sve ljubitelje plave boje da izađu na ulice i da proslavimo.
Obzirom da je utakmica s Veležom utakmica na kojoj će se obilježiti rođendan, a za svečanost se oblači svečano, na nama je da ispoštujemo navedeno.

SRETAN ROĐENDAN GOSPODINE!", stoji u objavi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tumbe1976
Kakav bolan gospodin kad ste radnička klasa. Vi i sami ne znate šta ste. Oj Boze
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije