Manisaspor do pobjede s igračem manje

Turska Superliga, 33. kolo

Manisaspor do pobjede s igračem manje

Dvije utakmice 33. kola Super lige Turske donijele su dosta uzbuđenja a pogotovo je bila interesantna ona u kojoj je Bucaspor spašavao prvoligaški život i kome to barem za sada nije uspjelo.

Igrači Bucaspora imali su dva vodstva, jedno čak i sa igračem manje, ali Manisaspor je u ovom trenutku jači takmac. Mendy je doveo Bucaspor u vodstvo u 23. minuti, ali je pred kraj prvog poluvremena izjednačio Gokoglan. Od 56. minuta Bucaspor igra sa igračem manje nakon što je Guracar morao u svlačionicu.

Zasigurno je nervoza koju je donijela borba za opstanak učinila svoje kada je ovaj igrač u pitanju. To im opet nije predstavljalo otežavajuću okolnost da i po drugi put povedu, ovaj put golom Aydina u 71. minuti. Međutim Makuykula, Erdogan i Simpson, polako ali sigurno mijenjaju odnos na terenu a Manisaspor završava ovaj susret pobjedom 4:2.

Konyaspor i Sivasspor su remizirali, bilo je 1:1. Oba gola su pala u drugom dijelu utakmice. Domaćini su poveli golom Grajciara u 57. minuti, da bi prije zadnjeg sudijskog zvižduka Zayattek uspio svojoj ekipi osigurati jedan bod u ovoj utakmici.

U toku današnjeg dana 33. kolo turske Superlige donosi još jedan susret u kojem će snage odmjeriti Genclerbirligi i Galatasray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.