Manuel Neuer na pragu Bayerna

Bavarci povećali ponudu

Manuel Neuer na pragu Bayerna

Edmir Škorić

Minhenski Bayern povećao je svoju prvobitnu ponudu za njemačkog reprezentativnog golmana Manuela Neuera, koji će prema svemu sudeći od ljeta braniti boje najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Naime, Bayern je ranije poslao 18 miliona eura tešku ponudu na adresu Schalkea za sjajnog golmana Manuela Neura. Tada je sportski direktor tima iz Gelsenkirchena Horst Heldt kazao kako "ponuda Bayerna nije vrijedna spomena, i nije prihvatljiva".

Međutim, njemački magazin Bild piše kako bi dogovor uskoro trebao biti sklopljen, obzirom da su iz Minhena povećali ponudu za tri miliona eura, pa ona sada iznosi 21 milion, uz sedam miliona eura dodatnog bonusa, koje bi Schalkeu donio Neuer eventualnim dobrim partijama na golu Bavaraca.

Još nije poznato hoće li ovogodišnji polufinalist Lige prvaka prihvatiti novu ponudu Bayerna, no prema svemu sudeći doći će do sporazuma. Naznake za to su i riječi Heldta.

"Da, Schalke i Bayern vode pristojan razgovor".

Dakle, izvjesno je da će Neuer, koji je javnosti sve svoje kvalitete iskazao u onoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Manchestera, od naredne sezone braniti na golu Bayerna. Kako sada stvari stoje, u narednom kolu na gostovanju u Koelnu branit će posljednju utakmicu za Schalke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije