Maradona objavio sastav Argentine
Messi će predvoditi Argentinu protiv Njemačke

Južna Afrika 2010

Maradona objavio sastav Argentine

Selektor reprezentacije Argentine Diego Maradona obajvio je spisak od 20 imena na koje računa u prijateljskom meču protiv Njemačke u Frankfurtu 3. marta.

Maradona je nakon objavljivanja spiska rekao kako zna imena većine igrača koje će voditi u Južnu Afriku, ali da oni koji nisu na ovom spisku ne smiju da se osjećaju odbačenim jer još postoji šansa da se izbore za poziv.

Od kako je preuzeo nacionalnu selekciju slavni Maradona je u prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama dao šansu preko 100 igrača. Skoro da nema iole kvalitetnog igrača u Argentini i Evropi a da nije nosio dres reprezentacije makar jednu utakmicu.

Nakon što je u dvije prijateljske utakmice protiv Kostarike i Jamajke stigao do pobjeda uglavnom s igračima iz domaće lige, ovaj put na spisku se našlo samo njih trojica, dok ostali igrači dolaze iz evropskih klubova. Na spisku su se našli samo Veron i Rodriguez iz Estudiantesa, te Otamendi iz Velez Sarsfielda. Prvi put se desilo da na spisku nema niko iz njegovih Boca Juniorsa.

Sastav Argentine:

Golmani: Mariano Andujar (Catania) i Sergio Romero (AZ Alkmaar)

Odbrana: Martin Demichelis (Bayern Munich), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel, Nicolas Burdisso  (Inter Milan), Clemente Rodriguez (Estudiantes) i Gabriel Heinze (Marseille)

Vezni red: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle), Angel Di Maria (Benfica), Juan Sebastian Veron (Estudiantes), Jesus Datolo (Olympiacos), Mario Bolatti (Fiorentina) i Javier Pastore (Palermo),

Napad: Carlos Tevez (Manchester City), Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid) i Diego Milito (Inter Milan).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.