Maradona odredio početni sastav za Brazil

Gaučosi u udarnoj formaciji

Maradona odredio početni sastav za Brazil

Edmir Škorić

Nakon nekoliko dana neizvjesnosti selektor Argentine, Diego Maradona, objavio je konačno početni sastav Gaučosa za subotnji okršaj protiv Brazila.

Južnoameričke kvalifiacije priredit će nam vrhunski spektakl ove subote, dakako, uvijek je to utakmica koja je zračila velikim tehničarima. U Rosariju Argentina će biti domaćin Brazilu, a dan prije utakmice selektor Gaučosa, legendarni Maradona, objavio je početni sastav.

Tako će sa Messijem u vhru napada istrčati pojačanje Manchester Cityja Carlos Tevez, iako se Maradona dvoumio između njega, Lyonog Lisandro Lopeza, Sergio Aguera (Atletico M.) i Napolijevog Ezequiel Lavezzija. Svi nabrojani sjedit će na klupi u sutrašnjoj utakmici.

Protiv Brazila istrčat će sljedeći sastav: Mariano Andujar, Javier Zanetti, Nicolas Otamendi, Sebastian Dominguez, Gabriel Heinze, Maximiliano Rodriguez, Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron, Isus Datolo, Lionel Messi i Carlos Tevez.

Sastav nije objavio Maradona, ali je na press konferenciji taj spisak potvrdio na upit novinara.

"Da, to je to", rekao je selektor Argentine novinarima koji su mu pročitali navedeni sastav.

Maradona je uvjeren u šanse svog tima protiv Brazila, a potvrdio je da neće "ništa sakriti", i da će sa svim svojim "moćima" napasti Brazil.

"Moramo zaustaviti Brazil, tražiti pogodak, držati se blizu njihovog gola, ali i biti oprezni od Kake, Robinha, Luis Fabiana", završio je "mali zeleni" čija reprezentacija mora pobijediti ukoliko želi naredne godine učestvovati na mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.