Maradona traži najbolji tim
Argentinci su imali razloga za slavlje

Prijateljski mečevi

Maradona traži najbolji tim

Nakon velikog poraza od Bolivije 1:6, argentinski selektor Diego Maradona bacio se u potragu za novim igračima. U tu svrhu odigran je prijateljski meč između Argentine i Paname u kojem su priliku dobili igrači iz domaće lige.

Na prepunom stadionu Colona u Santa Feu reprezentacija Argentine sastavljena uglavnom od igrača iz domaće lige odigrala je vrlo dobar meč protiv Paname i na kraju slavila sa 3:1. Diegu Maradoni je trebao jedan ovakav meč da vrati samopouzadanje igračima i navijačima nakon onog šokantnog poraza od Bolivije 6:1 prije dva mjeseca. Domaći igrači su pokazali veliki potencijal, i Maradona će sigurno mnoge od njih koristiti u nastavku kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. 

Domaći su krenuli veoma ofanzivno u meč i već u 27. minuti preko Matiasa De Federica dolaze do vodstva. Ipak, gosti uzvraćaju samo dvije minute kasnije kada Nelson Barbona matira argentinskog golmana Diega Pozza za 1:1. U 39. minuti meča Gaučosi ponovo dolaze do vodstva. Ovaj put strijelac je bio Gonzalo Bergessio, i tim se rezultato odlazi na odmor. U nastavku meča Diego Maradona je izvršio nekoliko izmjena u svom timu, ali su i dalje nastavili u istom napadačkom ritmu. U 84. minuti napadač San Lorenza Gonzalo Bergessio svojim drugim golom na utakmici, na odličnu asistenciju Daniela Montenegra postavlja konačnih 3:1.

Rezultat:

Argentina – Panama 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.