Maradona: Veron nije zaslužio zvižduke
Juan Sebastian Veron

Maradona: Veron nije zaslužio zvižduke

Selektor Argentina Diego Maradona iskoristio je konferenciju za novinare nakon svoj prve službene pobjede za pohvale igračima, ali je iskritikovao i navijače.

Argentina je na stadionu Monumental u Buenos Airesu pobijedila Venezuelu sa ubjedljivih 4:0 u dvoboju 11. kola južnoameričkih kvalifikacija za SP. Maradonu je posebno oduševila predstava njegovog nasljednika sa brojem deset na leđima, Lionela Messija.

- Ako će Messi svaki put igrati kao što je igrao protiv Venezuele, biće lijepih vijesti za Argentinu. Da je još zabio gol iz posljednje naše prilike na utakmici, trebali bismo svi na izlasku sa stadiona ponovno platiti ulaznicu, vratiti se na tribine i tražiti od njega – još!

- Odigrali smo odličnu utakmicu. Napadači su bili posebno motivisani, samo imam jednu kritiku na našu publiku. Juan Sebastian Veron nije zaslužio zvižduke sa tribina. Veron je jedan od najvećih igrača koje smo ikada imali i nikako nije zaslužio da mu se zviždi sa tribina, bez obzira igrali na stadionu Boce, Rivera ili bilo kog drugog kluba, kazao je selektor Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.